Administratia Fondului pentru Mediu (AMF) va lansa in perioada urmatoare sesiunea 2023 a programului de finantare „Casa Verde” pentru sisteme fotovoltatice.
Iata cateva informatii suplimentare despre programul „Casa Verde” derulat prin Administratia Fondului pentru Mediu:
- Cine poate beneficia de finantare? Programul „Casa Verde” este disponibil pentru proprietarii de locuinte individuale, familii sau asociatii de proprietari care doresc sa instaleze sisteme fotovoltaice. Finantarea este disponibila pentru aceste entitati care sunt inregistrate in baza de date a Administratiei Fondului pentru Mediu.
- Procedura de finantare: Procedura de finantare este relativ simpla. Proprietarii de locuinte trebuie sa completeze o cerere de finantare si sa furnizeze documente relevante, cum ar fi factura proiectului si o copie a actului de proprietate. Dupa aprobarea cererii de finantare, Administratia Fondului pentru Mediu va transfera fondurile catre beneficiar.
- Suma finantarii: Suma finantarii acordate prin programul „Casa Verde” variaza intre 3.000 si 20.000 de lei, in functie de valoarea proiectului. Aceste fonduri pot acoperi pana la 90% din costurile totale ale proiectului, in functie de valoarea maxima a finantarii.
- Obiectivele programului: Programul „Casa Verde” are ca obiective principale incurajarea utilizarii surselor de energie regenerabila si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. In plus, programul isi propune sa imbunatateasca calitatea vietii cetatenilor, prin reducerea costurilor lunare la energie electrica si promovarea dezvoltarii durabile.
- Perioada de valabilitate a programului: Programul „Casa Verde” are o perioada de valabilitate limitata si este disponibil doar pentru un anumit numar de beneficiari. Pentru a beneficia de finantare, proprietarii de locuinte trebuie sa depuna cererile de finantare inainte de epuizarea fondurilor disponibile.
Nici un comentariu